Всеки празнува Коледа по свой собствен уникален начин, пише каналът Top Of The

...
Всеки празнува Коледа по свой собствен уникален начин, пише каналът Top Of The
Коментари Харесай

Кои са най-необичайните традиции по време на коледните празници?

Всеки празнува Коледа по собствен личен неповторим метод, написа каналът  " Top Of The Tops "  във vbox7. Ето и кои са страните с най-необичайни обичаи по време на коледните празници:

В Чехия по Коледа неомъжените жени застават с тил към входната врата и хвърлят през рамо една от обувките си. Ако предната част на обувката удари вратата, те ще се омъжат в границите на годината, в случай че се удари задната част на обувката и тази година ще бъдат сами.

В Италия асистент на Дядо Коледа е вещицата Ла Бефана. Според легендата тримата мъдреци поканили вещицата да пристигна с тях, с цел да видят бебето Иисус, само че тя им отказала, тъй като била прекомерно заета.

По време на коледната вечеря, в Португалия фамилиите поставят допълнителни принадлежности и стол за своите умряли родственици. Смята се, че тази процедура ще обезпечи шанс на фамилията.

Освен общоприетата декорация, украинците пък поставят за шанс върху елхата си и изкуствен паяк и паяжина. Традицията идва от остаряла приказка за бедна жена, която нямала с какво да украси елхата си, само че когато се събудила на Коледа намерила дървото покрито с чудна паяжина.

Седмицата преди Коледа, всяко домакинство в Гватемала почиства дома си, тъй като се има вяра, че в тъмните и мръсни ъгли на дома се крие дяволът. Боклукът се изкарва пред къщата и върху купчината се слага фигура на дявола, която се възпламенява. Така всяко семейство изгаря неприятните неща от остарялата година и стартира годината на чисто.

В Австрия Свети Никълъс има злобен двойник – Крампус, който е демонично създание, наказващо неприятните деца. Преди Коледа мъже облечени в страшни костюми, обгърнати с вериги и носещи панер за похищение на неприятните деца обикалят по улиците на града.

Норвежците имат вяра, че на Бъдни вечер пристигат злите духове и вещици. Затова всяко домакинство скрива всичките си метли преди да заспи.

Седмицата преди Коледа, венецуелците посещават ежедневна църковна работа, като е признато до нея да се стига с ролкови кънки. Много от пътищата се затварят особено, с цел да могат поклонниците да се придвижат безвредно до службата.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР